Låt tomatpuré, paprikapulver och tabasco fräsa med någon minut innan du tillsätter tomater, chilisås, buljong, lagerblad, timjan, vatten, vin och honung
I veckan fick vi middagsgäster med ganska kort varsel, vilket gjorde att jag fick improvisera lite. Köttfärsmängden som jag hade planerat göra biffar av skulle inte räcka till oss alla, men som tur var fanns ett paket bacon och morötter i kylen
Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Färska lasagneplattor är toppen att använda här, de behöver inte kokas många minuter och blir vansinnigt gott att ”bygga ihop” med vad du själv föredrar eller har i kylskåpet
Börja med bechamelsås sen lasagneplattor och färssås osv. Sen är det dags att lägga ihop lasagnen. Lägg i blandfärsen och bryn den tillsammans med svartpeppar och salt
Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet
Varva grönsaks/baconröra, tomatsås, lasagneplattor och ostskivor i en ugnsform. Jag gjorde pastan exakt som det står i hennes recept men mina plattor blev lite konstiga så jag gjorde en lasagne av alltihop istället
Numera gör jag min lasagne på lasagnetter, små veckade pastaskivor som man blandar med såsen och slipper på så sätt momentet med att varva plattor och sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.