5 min
Pressa i vitlöken och tomatpurén och stek en stund. Tillsätt färsen, salt och svartpeppar och bryn allt under omrörning. Häll på de krossade tomterna, vinet och tillsätt finriven morot, nedsmulad köttbuljongtärning, ev lite torkad svamp, basilika, timjan, några stänk peperoncino eller chili och en nypa socker.
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssåspå det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Fyll påmedvinoch buljong så att allt är täckt med vätska. Reducera ner i någon kvart medan du fräser på lite strimald prosciutto och champinjoner som du kan toppa varje portion med
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Börja med att göra köttfärssåsen. Börjar med ett lager köttfärsås, sen ett lager medlasagne plattor, sen ett lager med Bechamelsås, och om igen upprepar du detta några varv
Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönor och linser. För att lugna alla oroliga proteinfantaster kommer här därför en lasagne som är fullproppad med proteiner
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Fiskpudding med skirat Smör Att laga en Fiskpudding är ett gammaldags sätt att ta vara på fiskrester
Köttfärssås är dessutom den perfekta maten att ha med i lådan till jobbet dagen efter. ) Jag brukar dock vara väldigt duktig på att variera min köttfärssåsoch tillsätter gärna grönsaker i den
Då behövde jag såklart lite middagsmat med mig så därför jag slängde ihop en köttfärssåsmed massa nyttigheter så att jag skulle kunna hålla mig på allerten hela kvällen
400 g svarta bönor på burk. 150 g morot. 1 msk vitvinsvinäger. 1 dl solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar. Sås3 dl matlagningsgrädde 1 msk vitvinsvinäger 0,5 msk kinesisk soja 1 msk lingonsylt 0,5 grönsaksbuljongtärning
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Vi fick dock ta ut steken före potatisen, lät potatisen stå inne ett tag till medan steken vilade
Tidigare har jag gjort en fond på grönsaker ochmed köttgrund om du kanske är ute efter det. Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör med grönsaker och skal från diverse skalade godbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.