Lasagne med köttfärssås på vin och morot varvat med parmesanbechamel
I producentens mage
I producentens mage
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 portioner som huvudrätt
  • 9-12 torkade lasagneplattor
  • Köttfärssås
  • Rapsolja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 500 g köttfärs eller blandfärs
  • 400 g (en burk) krossade tomater
  • burk
  • 1,5 dl rött vin
  • 1 morot, fint riven
  • 1 köttbuljongtärning Torkad timjan
  • Torkad
  • nypa socker
  • Salt
  • Peppar
  • 5 min Pressa i vitlöken och tomatpurén och stek en stund. Tillsätt färsen, salt och svartpeppar och bryn allt under omrörning. Häll på de krossade tomterna, vinet och tillsätt finriven morot, nedsmulad köttbuljongtärning, ev lite torkad svamp, basilika, timjan, några stänk peperoncino eller chili och en nypa socker.
  • Bechamelsås
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk smör
  • 6-8 dl röd mjölk
  • 2,5 dl riven parmesan
  • 35 min Ta bort ugnsfolien, höj värmen till
  • 225 grader och låt lasagnen få färg i ytterligare
  • 10-15 min Ännu mer lasagne

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.