Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås och aubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsås med basilika som är fylld med sparris, aubergine, soltorkade tomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
Varva tomatsås, lasagneplattor, aubergine, mozzarella och basilika. Bland annat stod en halvt improviserad lasagne på menyn och det var framförallt denna jag tyckte blev smaklös, så därför gjorde jag ett nytt försök igår
Täck medlasagneplattor. Då svor jag lite och tryckte sedan ner den ovanpå lasagnen istället. Mixa nötterna med persilja, ägg, salt peppar och halv burk ricottaost
Har velat testa att göra lasagne utan pastaplattor ett tag nu och igår slog jag slag i saken. Zucchini är fördelaktigt eftersom det går enkelt att skiva den med en osthyvel och på så sätt få den att likna pastaplattorna
Denna lasagne har jag experimenterat ihop på egen hand efter att blivit inspirerad av en pastarätt medaubergine och ricotta jag blev serverad för ett tag sedan
Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.