Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika
Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås ochaubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaostoch tomatsås
Grönsaker och Sallad,. Till det åt vi stekta grönsaker, medfetaost. Toppa med smulad fetaost. Det blev en stekt ytterfilé istället, som fick simma i balsamicosås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
King solo vitlök är en lök som är hel och utan klyftor. 1 kg aubergine ½ dl olivolja salt & peppar 250 g mozzarellaost, skiva 100 g parmesanost, riv Tomatsås. 1 kg aubergine
Lägg upp melonsalladen på ett fat och smula över fetaostoch toppa med resten av basilikabladen. Blanda samman i en stor skål med det kalla grynet och tillsätt olja och balsamvinäger
Varva i en ugnssäker form lasagneplattornamed grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmed zucchini, ajvar ochfetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvar och riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska 👍)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.