1 Stek
lök, selleri och morötter i olja tills grönsakerna fått en fin färg. Blanda och fräs färsen i en stor stekgryta, häll av fett om det blir överskott.
2 Häll
sedan över grönsakerna i stekgrytan med köttfärsen och slå på rödvin. Låt koka tills vinet avdunstat. Hacka de skalade tomaterna och rör ned dem och Barilla Classico-såsen i stekgrytan. Salta, peppra och häll i örtmixen. Låt sedan köttfärssåsen koka ihop på låg värme i minst 45 minuter.
3 Sätt
ugnen på 200 grader när köttfärssåsen är klar. Lägg sedan ett lager med köttfärs i en form, lägg därefter ett lager av béchamelsås följt av ett lager ost och ett lager av lasagneplattor. Upprepa proceduren till önskad mängd. Avsluta sista lagret med att blanda köttfärssås, béchamelsås och strö parmesanost på toppen.
4 Baka
sedan lasagnen i ugnen under ca 1 timme. Låt sedan svalna i 10 minuter innan servering.
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Det är ju klart att en lasagne med massa god ost slår det mesta, men vill man dra ner på kalorierna måste man dra ner på osten
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. 1-2 frp lasagneplattor. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås, lasagneplattor, ostsås soltorkade tomater och oliver
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter
LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.