Den ene knoken ble til tomatisert gryte de to andre ble til tradisjonell lapskaus. Skjønt, ikke helt tradisjonell lapskaus, jeg hadde også i eple - en smak som matchet den røkte og saltede smaken godt
(4 porsjoner)3 kyllingfileter 200 g bacon 1 stor løk1 liten purre1 liten rød paprika2 gulrøtter2-3 hvitløksfedd1 boks hermetiske tomater6 store poteter½ liter vannsalt/pepper½ ts malt koriander½ ts timian½ ts basilikum½ ts cayennepepper2-3 ss crème fraîcheHakk alt i små terninger
Lapskaus i Norge är inte som lappskojs i Sverige. Den påminner mer om en köttsoppa/köttgryta fast kött, potatis och morötter är skurit i tärningar lika stora som i pyttipanna och det är väldigt lite sås, men krämigt
(ca 14 porsjoner)ca 250 g oksekjøtt6 store poteter4 gulrøtter1 liten kålrabi1 purre½ ts tørket timian1 laurbærbladlitt pepperrapsoljeOksekjøttet deles i biter og stekes raskt
I Tyskland heter den labskaus och serveras med stekt ägg, i Norge Lapskaus och tillagas med potatis- & morotstärningar, i Danmark heter den skipperlabskovs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.