Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Lammytterfilémed örtdressing. Bryn lammytterfilén i en. Det beror på att mitt första möte med lamm var i maträtten får i kål som min mamma lagade när vi var små, det smakade ullstrumpa
Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.