Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
4 lammytterfileér ca 600 g. 4 lammytterfileér. Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Nu börjar foten bli någorlunda funktionsduglig och jag väldigt sugen på god mat
God morgon allihopa. Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Det gör mig inte det minsta att regnet öser ner utan för fönstren
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler
Sätt ugnen på 120°. Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
. Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Sätt ugnen på 200°C. Blanda olja, vinäger, timjan, salt och peppar i en bunke. Skölj och borsta potatisen väl och skär dem i mycket tunna skivor i matberedare eller med hjälp av t ex ett rivjärn
Inlägget är i samarbete med Mathem. Jahapp. Då var vi inne på påskveckan. Jag kommer knappt vara hemma något denna veckan och vet inte ritkigt vad det blir för något gott till påsk, Vickan, Micke med familj kommer så vi får väl slå våra huvuden ihop och komma på något gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.