Skiva karrén tunt och lägg upp med potatisen, äpplena, bbq-såsen ochrödlöken. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner rödlöken i det kokande vattnet
4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Planen var egentligen att äta krämig squashröra till korvarna men så hittade jag några gamla tomater, hoptorkade champinjoneroch en rödlök i kylskåpet och tänkte att det var lika bra att använda dessa innan de blev för gamla
Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen. lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål
Fördela blandningen på brödskivorna och toppa med rom, lite dill ochrödlök. Curry kan lätt kännas lite "tungt" vilket är det sista man vill med en förrätt, men tack vare äpplet känns den här kanapén riktigt fräsch i stället
Du kommer inte använda all rödlök i detta recept, men det är supergott till massa annat också (och dessutom blir löken så vackert rosa - man äter ju med ögat också)
Skär champinjonerna i skivor och stek dem med smör och salta och peppra gärna på dem. När pastan är klar ska den blandas ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och serveras omedelbums
Pulled pork som fått stå i ugnen hela natten och riktigt gotta till sig, serverat med hemkokt tomat- och chilisås, hickory, riven ost, grönsallad med avocado och så den här krämiga lite sötsyrliga cole slawen på rödkål ochäpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.