11 bukett
färsk broccoli 1 äpple (litet) 1 röd lök Dressing 2-3 msk matolja (t.ex. solros- eller rapspolja) 1 msk vitvinsvinäger eller saften av ½-1 citron 1 msk italiensk salladskrydda Ev. lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål. Hacka en liten rödlök - behöver inte vara finhackad - lägg i skålen. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Servera direkt eller låt vila en stund. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar.
Lägg på det skurna äppletoch lätt krossade karamelliserade valnötter. Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp
När pumpan var färdig fräste jag en rödlökoch ett äpple(helst ett svenskt för smakens skull) skurna i klyftor i smör och olivolja tills de börjat mjukna men inte tagit färg
Broccoli är fullproppad med både vitaminer och mineraler och är notroligt nyttigt. Den innehåller bland annat rikligt med C-vitamin, Järn, B-vitaminer, A-vitamin, kalcium och fibrer och tillsammans med spenat som innehåller mycket Järn samt A- & C-vitamin får man en ordentlig "vitanmboost"
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.