Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mittbidragtill vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade storavitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Jag har fortfarande intehittat torkade storavitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktisktfärdiga
Servera med fetaost, en bit gott bröd och oliver. De liggeri blöt till söndag morgon. Jag låter sedan tryckkokaren svalna sakta, det tar ungefär en halvtimme
Passar så fintihopmed brysselkål, storavitabönor, körsbärstomater och purjolök. Dressingen är klar och blandas tillsistmed kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Ficklitepåfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustigviltgrytamedlitemedelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
Lägg irussin och bönor och smaka av med salt och peppar. En god mättande paj som med fördel kan gräddas, kylas ned och skäras ifinabitar för att sedan värma upp imicron
Tärnade rödbetor medstoravitabönor och bladspenat. Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
JAG HAR NOTERAT att många verkar ha problem medtillagning av torkade, stora, vitabönor. Det man blirmed är ett bönmos, föga aptitretande och sannerligeningen fröjd för ögat
Prova till exempel att ha bönornatill en blandad sallad medlite fetaost och kanske ett par kokta. De här supersmaskigamarineradebönorna är enkla att göra och passar till det mesta
Om du älskar mat med hetta så lägg i en chilipeppar. Skölj bönornai vatten. Ingredienser. Servera varm eller kan vara så speciellt gott om du äter den kall med ett stycke kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.