11/2 tsk
flytande honungSkala och hacka rödlök fint. Blanda med de vita bönorna samt olivolja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Skölj och strimla isbergsallad. Lägg upp på salladsfat. Skölj babyspenat och lägg på fatet. Skala och finriv morot. Lägg på fatet. Skölj och tärna tomater. Lägg på fatet. Toppa med bönor och skeda över dressingen. Servera salladen.
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade storavitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Jag har fortfarande inte hittat torkade storavitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Likadant är det med tomatpuré. Se till att skölja de vitabönorna innan du blandar i dom. Ok, jag har inget vokabulär för att beskriva smaker, dofter och annat som har med mat att göra så håll till godo med beskrivningen av att de smakade "
Servera med fetaost, en bit gott bröd och oliver. Steg 1Jag brukar blötlägga bönorna på lördag morgon. Då häller jag bort blötläggningsvattnet, lägger bönorna i tryckkokaren, fyller på med vatten så att de bli täckta, tillsätter 2 tsk salt och ett lagerblad. Täck formen med aluminiumfolie och låt maten småputtra i ugnen i 220°C i ca en timme
Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad. Först ut blir en suverän brysselkålssallad, mild och krämig med en dressing som är en av de godaste jag har gjort, tror jag
lite potatis och en god sallad till. Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en salladmed äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
JAG HAR NOTERAT att många verkar ha problem med tillagning av torkade, stora, vitabönor. Det man blir med är ett bönmos, föga aptitretande och sannerligen ingen fröjd för ögat
Med färsk pasta är den ljuvlig eller bara som den är. Fördela bönorna jämnt över broccolin. Skär broccolin i mindre buketter och koka mjuk men med tuggmotstånd i en kastrull
Salta och stek tomaterna i oljan på medelvärme. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Tag upp med hålsil efter tre minuter och lägg på dubbelt hushållspapper för att rinna av
Efter en helg där inte en enda tanke ägnats åt kalorier kändes en sallad ganska skönt i magen. Jag vill gärna smaksätta bönormed något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.