Rör ner kesellan med en slev. Lussebullar LCHF. Pensla dem med uppvispat ägg. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Kavla då ut degen till en rektangel, bred på smör eller margarin, strö över riven mandelmassa och eventuellt en liten aning kanel
Snart är det dags för lucia och då är det givet medlussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Jag brukar göra några medmandel och apelsin och resten mer traditionellt. Ägg att pensla dem med. Man kan välja att göra dem extra lyxiga genom att tillsätter riven mandelmassa och rivet apelsinskal
Att baka lussebullarmed créme fraiche. Lussebullar BULLAR. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.