*choklad & hasselnöt * vaniljkräm & hallonGlad sommar. Kombon choklad/hasselnöt samman med den frasiga wienerdegen var annars något som jag tyckte gick speciellt bra samman
Nyttiga chokladbollar med en hint av lakrits. Fick en frågan om man kunde äta raw chokladbollar istället för vanlig choklad – som ett “nyttigare alternativ”
med god smak av choklad men med en eftersmak av lakrits. Den mindre mängden kakao och den större mängden lakrispulver om du vill att lakritsen skall vara mer framträdande i kolakaramellen
När det är någon speciell begivenhet, ja eller bara min födelsedag (den enda dagen jag inte vill baka) så brukar vi åka till Chokladfabriken och köpa min favorit tårta, och när vi ändå är där brukar vi köpa med oss lite fantastiska chokladtryfflar och min favort är chokladdoppadlakritskola med havssalt på
dessa människor finns) och valde att äta en koppen utan smaksättning av rålakrits till skillnad från mig som njöt hejdlöst av både lakritspannacotta (recept i senare inlägg) och vit choklad/lakritsmousse
Choklad och Lakrits Tryfflar. Och den här varianten med lakrits är onekligen förföriskt god. Men eftersom jag ännu inte lyckats komma på något bra julgodis med senap så står sig fudge och chokladtryfflar rätt ohotade på godistoppen
Istället för att fylla kakorna med hallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssylt och dekorerade kakorna med vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.