När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutormed Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Platta ut med mjölad hand och skär degen i rutor med vass kniv. Klicka i rumsvarmt smör, salt, sirap, kesella, havrekli, havrekross och det mesta av vetemjölet
Smula jästen och rör ut med vattnet. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter gärna mer. 300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen)
För att laga Långpannerutor– Smula jästen i degbunken, rör ut med lite av degvätskan. Lägg degen i långpannan och klappa med mjölig hand till en kaka som täcker hela pannan
I stället för den sedvanliga bröllopstårtan skulle det serveras kakbuffé till kaffet, och eftersom några av gästerna hade olika allergier undrade Hilda om jag kunde tänka mig att bidra med några långpannerutor av allergivänlig sort
Lägg upp och servera med en klick smör, lönnsirap och gärna lite hackade valnötter. 1 dl havrekli. Blanda alla torra ingredienser och rör ner filmjölken, därefter ägget
Jag har inte provat det än men skyndar mig att dela med mig nu när jag har fått det. Häromdagen bakade min väninna Susanne i Växjö så vackra långpannerutor — de måste vara väldigt goda också, för hon säger att det är ett av hennes favoritrecept
Vill man baka dem som lägre långpannerutor går det såklart alldeles ypperligt det med, men tänk på att korta ner tiden i ugnen i så fall, så att de inte blir torra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.