Bröd

Bröd

Mjukt fröbröd

Mjukt fröbröd

Bröd,. bröd,. fröbröd,. mjukt fröbröd,. Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter). Mjukt fröbröd. Publicerat 2019-05-06 22
Sesamstänger I

Sesamstänger I

Rulla ut degen och sporra ut 1 1/2 cm breda remsor. Pensla med ägg. Strö över sesamfrön och vrid varje remsa ett par varv, innan den läggs på plåten med bakplåtspapper
Bröd bakat med baljväxter.

Bröd bakat med baljväxter.

Det här är mitt absoluta favoritrecept när det gäller brödbak. Brödet blir väldigt saftigt och genom att välja olika sorters bönor väljer du också vilken karaktär brödet ska få
Bröd med baljväxter

Bröd med baljväxter

Tog brödsirap istället för vanlig, fullkorns vetemjöl och Manitoba Creme och dinkelmjöl istället för rågsikt
Enkelt havrebröd med mungbönor och nötter

Enkelt havrebröd med mungbönor och nötter

1 dl mungbönor (torkade) [90 g] 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 msk fiberhusk 2 dl vatten, kokande 1 dl mörk sirap 3 dl havremjöl (150 g) 2 tsk bikarbonat 1,5 tsk salt 1,5 dl yoghurt 1 dl pumpakärnor, rostade 1 dl blandade nötter, rostade (t ex hasselnötter, mandlar, valnötter) olja, till formen havremjöl, att strö över
Pan Bagna

Pan Bagna

Dela brödet på längden och droppa dressingen över brödets insidor. Fördela lök, ägg, tomat, paprika, tonfisk, ansjovis och oliver längs brödets ena halva
Armeniska tunnbröd (Lavash)

Armeniska tunnbröd (Lavash)

Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt

Alfajores

Ta bort papperet på mjölkburken. Lägg burken oöppnad i en kastrull, täck med vatten. Koka burken i cirka 4 timmar
Baka gott bröd i långpanna!

Baka gott bröd i långpanna!

Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som vill vill undvika mjölkprodukter
Bönbröd i långpanna

Bönbröd i långpanna

2 förp färdigkokta små vita bönor [à 380 g, total avrunnen vikt ca 460 g] 4 dl mjölk, kall (eller vatten) 0,5 förp jäst [25 g] 3 dl grovt rågmjöl [165 g] 6 dl vetemjöl special (eller vetemjöl) [360 g] 2 tsk salt 2 msk ljus sirap olja (till formen) vetemjöl (till formen)
Laxpaj med spenat och filodeg

Laxpaj med spenat och filodeg

Se till att degen och spenaten är tinad. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skiva salladslöken och fräs den mjuk i olja eller smör
Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Låt bröden svalna. Skär brödet i mitten. Baka bröden i ca 20-25 min. I en degblandare (med krok) Blanda mjölet, maltsirapen, sockret, jästen och vattnet och kör i 5 min på medelfart till en homogen deg
Frö & morotsbröd med dadlar

Frö & morotsbröd med dadlar

Klä en brödform med bakplåtspapper och fyll den därefter med smeten. Frö & morotsbröd 175 grader 70 min Rör samman alla torra ingredienser. Baka brödet i mitten av ugnen 175 grader ca 70 min
Bästa brödet på 5 minuter!

Bästa brödet på 5 minuter!

Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Ett helt magiskt gott bröd inte olikt ett surdegslevain