Den är både söt, krämig och lite krunchig med bitar av nötter och äpplen i. Cashewmjölken som sötas med vatten som legat tillsammans med fikon över natten blir underbart krämig och söt
Lägg upp och servera med en klick smör, lönnsirap och gärna lite hackade valnötter. 1 dl havrekli. Blanda alla torra ingredienser och rör ner filmjölken, därefter ägget
Då var det havregrynsgröt fylld med kanel och toppad med hallon som var den stora favoriten men idag komponerade jag ihop en variant som nog slår den kombinationen med hästlängder nu såhär i sommartid
Smula jästen och rör ut med vattnet. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. 1 pkt jäst 8 dl ljummet vatten (37°) 4 tsk salt 1 msk farinsocker 1 msk stött kummin 300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen) 1-1,2 l vetemjöl 1. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter. 300 g havrekli
Vi satt bokstavligen och lyssnade på läraren som försökte förmedla att muffins, även om det var "Bran muffins" (muffins medhavrekli) inte var en bra frukost
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Med enkla menar jag. omöjliga att misslyckas med och med piffiga. Dessutom känns det passande med bröd i hälsans tecken så här i början av det nya året, när man vill äta "fräscht" efter alla julbord och julgotter
Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika
I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.