Finns det något härligare än att ha en gryta puttrandes på spisen under måååånga timmar. De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
Perfekt att göra pastasås av den. Visst blir det gärna så att man tittar på den där lilla skinkbiten som ligger kvar i kylen efter jul, vad ska jag göra med den
En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar. Hacka rödlöken fint och fräs den i neutral olja på medelvärme tills den är genomskinlig, hacka och lägg i tomaten och låt dem koka ihop sig
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. Sätt ugnen på 100-125 C. Fräs grönsakerna tillsammans med fänkålsfröna i stekpannan i lite olja på medelvärme i ca 5 min
Oxlägg långkokt med Trattkantareller och Örter. Långkok på vedspis. Efter den lyxiga inledningen hos Åkerblads i Tällberg, fortsatte vi Dalasemestern på ett lite enklare boende
Skär purjolöken i strimlor. Skölj dem väl i kallt vatten. Skiva champinjonerna och strimla lövbiffen. Fräs purjo och svamp några minuter i en del av margarinet
Kanske bör man då istället kalla den för pastasås. Jag blir alltid så hungrig när jag lägger ut recept och bilder på mat så nu har jag två alternativ och det är att gå och ta en macka för att orka jobba ett tag till eller så stänger jag ner och går och lägger mig
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
En pastasås av det lite rustikare slaget, får man nog lov att säga - och därmed helt i vår smak. Jag lägger tveklöst hellre pengar på en sådan här makalös, hantverksmässigt tillverkad korv, än på en trist standardbit oxfilé i ett plasttråg från ICA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.