Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chilipåhögrev. Det blev gott men väntar med att dela med mig av recept tills dess att vi har prövat oss fram till THE långkok
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
långkokthögrevmed vitlök, mörk choklad och mörkt öl blir en mumsig chili. Till chilin är det kanongott med Guacamole, gräddfil som jag spritsade över tacoschipsen (Texas Longhorns så bäst
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 kg högrev. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna. Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris. 1 kg högrev. 50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas). 1 msk mörk riven choklad ca 80%
Våra farhågor att chilin skulle vara för stark för barnen kom på skam. Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chilimed porter
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chilimed kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället
Sänk temperaturen och låt chilin puttra på svag värme i tre timmar så att köttet är riktigt mört. Servera chilinmed tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander
Ta en kastrull, lägg i köttet,i med mörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.