Långfranska precis som i butiken.
Nettans Godsaker
Nettans Godsaker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 hours 30 mins Tillagnings tid: 25 mins Total tid: 2 hours 55 mins Antal portioner: 3 Brödet bakas i kall vätska och alla mått är i vikt för bästa resultat. Låt gärna bröden jäsa med ånga. (Ställ en kastrull med kokhett vatten på bottnen i en kall ugn och ställ plåten med bröden över för att jäsa) Ingredienser
  • 500 g kallt vatten 25 g jäst 10 g ljus sirap 20 g neutral olja tex rapsolja 820 g vetemjöl special 2½ tsk salt Instruktioner Väg upp alla ingredienser i en skål. Kom ihåg att nolla vågen mellan varje ingrediens. Knåda degen i en assisten i ca 10 - 12 minuter på lägsta hastigheten. Knådar du för hand så dubbla tiden! Var noga med att inte ta mer mjöl än receptet anger. Låt degen vila i bunken täkt med plast ca 1,5 timme i rumstemperatur. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela degen i 3 delar på ca 450g/st. Forma klumparna till limpor och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i kall ugn. Ställ gärna en kastrull med kokthett vatten under så det bildas ånga. Ta ut plåten när limporna jäst klart och sätt ugnen på 225 grader Placera en plåt på nedersta falsen i ugnen. ( Du ska sedan kasta ett halvt glas vatten på denna) När ugnen har rätt temperatur är det dags att grädda bröden. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda ca 25 minuter på 225 grader (Tiden kan variera från ugn till ugn) Vill du behålla skorpan efter gräddning låt dem svalna på galler utan att vara övertäkta. 3.5.3229

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.