Skala räkorna och hacka dem fint. Koka morötterna lätt i vatten med salt och krondill. Fyll krukorna med räkkrämen, stick ner morötterna och fyll upp med den ätbara jorden, alltså det rostade brödet
Toppa med skalade räkor, gräslök och rädisor. Otroligt fräscht med frisk smak av citron. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant eller klä en form med plastfolie
Garnera gärna medräkor, gräslök och rädisor några timmar före serveringen. Det går också bra att göra cheesecaken i en rektangulär form klädd med plastfolie
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.