Förrätter

Förrätter

Smördegspuffar

Smördegspuffar

2 dl crème fraîche 50 g parmesanost, riven svartpeppar 1 förp smördeg (à ca 425 g) 1 ägg 1 rödlök rom
Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

300 g pilgrimsmussla smör salt. Sockersaltad gurka0,5 gurka 1 tsk strösocker 1 tsk citronsaft, färskpressad 0,5 citron, rivet skal 1 krm salt
Brysselkål med vitlök

Brysselkål med vitlök

1 förp brysselkål 4 klyftor vitlök 2 schalottenlökar 1 knippe persilja 0,5 muskot 40 g smör 2 msk olivolja salt vitpeppar 1 citron, finrivet skal
Julskinka, griljering

Julskinka, griljering

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Griljering 2 st ägg 2 msk potatismjöl 1 dl senap grovkornig 1 dl ströbröd Skinka 1 st färdigkokt julskinka Köp receptet
Små julpizzor med grönkål

Små julpizzor med grönkål

jäst. 1ljummet vatten. 1olivolja. 1salt. 1vetemjöl. 1grönkål (finhackad, ta bort de grövsta delarna). 1päron. 1rödlök
Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor

Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor

500 g räkor med skal. 1/2 purjolök    . smör                                  . ca 130 g babyspenat                
Heta räkor med vitlök, chili

Heta räkor med vitlök, chili

1. Sätt ugnen på 250°. Låt räkorna rinna av. 2. Blanda smör, pressad vitlök, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar