3 x
kål" tänkte jag och skrattade, vilken fattig måltid, det får det bli! Men se där fanns även en bit gräddädel och lite kesella och plötsligt såg jag ljuset.
fänkål
vitkål
päron
apelsin (bör absolut uteslutas! ta nåt annat gult istället)
valnötter
mandlar
torkade fikon
russin
kesella
persilja (endast nödvändigt om man är periljoman som jag)
Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna. Koka upp den syrade grädden och häll över spetskålen i långpanna och strö över dragon
Jag kommer här dragandes med kål. Denna gång är det savoykål som jag använt, som för mig är en ganska ny bekanskap, men som gärna får vara återkommande i mitt kök
1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast. 1 300 g Lök Gärna färsk lök, annars purjolök, rödlök eller gul lök
Idag blev det kylskåpsrensning på grönsakssidan och jag hackade ihop en sallad på blomkål, selleri, gurka, paprika, rödlök, oliver, isbergssallad, kokt ägg och dill
Släng på kålen och grilla ordentligt på direkt värme. Lägg upp kålen på ett fat. eller spetskål. 2 färska vitkålshuvuden eller spetskål. 3 msk crème fraiche. 3 msk pistage- eller hasselnötter. 3 msk kapris. 3 biffar med ben (clubstek). Skala den vita sparrisen och skär bort ca 3cm av foten. 2 färska vitkålshuvuden. 3 msk crème fraiche. 3 msk pistage. 3 msk kapris. 3 biffar med ben
) Maken älskar stuvad vitkål. Jag kan väl också tycka att det är gott ibland när kålen är alldeles färsk och grön på sommaren, med lite citron och créme fraiche
2 dl havregryn 1 dl linfrö 2 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver ½ dl sirap ½ tsk salt krydda ev med 1-2 tsk malda brödkryddor, vörtmix eller lite stötta kumminfrön efter smak Blanda i 10-12 dl rågsikt och rör ihop till en kladdig deg
Spara några hela och mixa resten till en helt slät puré, smaka av med salt och peppar. Mixa mandlarna, spara några hela till serveringen och salta smulorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.