1 grovkornig
dijonsenapGör så här: Sätt ugnen på 225°. Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna. Spraya på smör-&rapsolja. Salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Dela och snitta korvarna. Koka upp den syrade grädden och häll över spetskålen i långpanna och strö över dragon. Lägg på korvarna och tillaga i mitten av ugnen ytterligare 15-20 min. Servera gärna med bröd och senap.
Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen över potatis och korv. Rätten blir godast om du gör den dagen innan den ska ätas och värmer den iugnen
Tillsättgrönkålsblad och grädde tillugnsformen. Blanda med salt och olivoljai en ugnssäker form. Servera korvenmed den gräddkoktakålen och picklade senapsfrön (sila av fröna från vätskan)
Skär korveniskivor, men inte helt igenom och lägg korveni en ugnssäker form. Blanda allt till tomatsåsen, smaka av och krydda ev mer medvalfria kryddor
Jag är hemma för närvarande med en bruten fotled vilket gör livet så där lite lagom småkomplicerat. Då har du välstekta korvar (och inget os) och en härlig tomatröra
Igårtillmiddag helstekte vifalukorviugn och åt tillsammansmedpotatisklyftor. Eftersom Isakinte tål ost gjorde jag en mjölkfrikorv-varianttill honom, där jag fyllde skårorna med ketchup och äppel-skivor
Jag skulle nog inte rekommendera att göta lunchlådor medkålen (men jag har ej testat så ska inte säga det säkert) men jag får för mig att det goda med det hela är att vitkålen bara fräses snabbt i panna så att den behåller spänsten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.