8 stora kycklingkroketter. som jag lovade att komma tillbaka till var ett spontant försök från Marcos sida att göra någonting av ca 1/3 del av en grillad kyckling som var kvar
Från boken gör jag ugnsbakade päron med en confit av rödkål och vit choklad- och lökpuré. Det andra skälet är att jag i det närmaste blev besatt av receptet med ugnsbakade päron med en confit av rödkål och vit choklad- och lökpuré och det specifika receptet bad om fasta Williamspäron
Höj värmen och lägg i lökpurén, stek och rör om ordentligt i 10 minuter. Skär upp kycklingen i ca 5x5 cm stora bitar och blanda med ingefära, vitlök och yoghurt
Lökpuré. Lökpuré. En fantastiskt god och krämig soppa. Mustighet ifrån lök, sält ifrån röktlax tillsammans med en len brysselkålsbas, gör denna rätt till en riktig vinnare
Blanda avocado och lökpurén i den vispade grädden direkt, annars mörknar avokadon. Denna soppa kommer alla avocadoälskare avguda men även sådana som jag som inte äter avocado i normala fall tycker soppan är gudomlig
Här ses Charlotta och Calle/ Matrepubliken, Lotta/ Två små kök, Kim/ Tant russins bak, Gun/ Kaksmulan, Håkan/ Mårtenssons kök, Helena /Bara en kaka till
kaffekroketter (croquetas de café) räka- potatiskroketter (croquetas de gambas y patata) kycklingkroketter (Croquetas de pollo) eller svamp- baconkroketter (croquetas de setas y bacon) men alla på spanska
Orginalreceptet är från en indisk kokbok och enligt den är detta en rätt som äts i indien men som kommit till indien från Irak med irakiska judar på 1800-talet
Jag försökte egentligen göra kycklingkroketter, men smeten blev alldeles för lös/kladdig för att kunna forma till fina avlånga "tummar", eller något annat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.