Fräs lök och paprika i smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Koka upp vatten och fond i en kastrull på spisen eller i en glaskanna i mikron. Skala och hacka löken. Risotton ska vara krämig och lite lös i konsistensen
Mat med lite hetta och mycket sås till. Alltid en kopp te och en massa mattidningar, recepthäften eller utryckta lösa recept som ligger framme och skall plöjas igenom
Italien möter Sverige i denna goda risotto med västerbottenost och skogschampinjoner. Risotto är en favorit och jag är väldigt stolt över att jag fick beröm av risottoproffset Marcus Aujalay under en tävling i Sveriges mästerkock
Och så ett vintips till det. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. Skala och finhacka lök och vitlök. Häll olja i en traktörpanna och hetta upp den på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.