Kyckling och cashewnötter passar så bra ihop med de frästa grönsakerna. Receptet kommer från Viktväktarna men jag justerat den lite, har bland annat ökat på mängen kyckling och lagt till vattenkastanjer
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
Kycklingmarinad. I samma panna steker du sen skivad vitkål i olja och kycklingspadet. Mixa såsen ganska slät och severa med kycklingspetten och den stekta vitkålen
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja
Eller skär kycklingfilén i tjocka strimlor. Stek sedan de marinerade kycklingbitarna. 1 färsk kyckling eller 400 g kycklingfilé1 1/2 dl cashewnötter 1 purjolök i strimlor på snedden2 dl bambuskott eller böngroddarMarinad av. 3 msk vanlig olja1 msk sesamolja3 finhackade vitlöksklyftor1 msk ostronsås2 msk flytande honung1 msk sesamfrön8 hela kardemummor2 msk sojaGrönsallad att dekorera medTa bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Lägg, när allt kött har fått färg, tillbaka de redan brynta bitarna och låt nu allt kycklingkött steka i 12-15 minuter. 1 färsk kyckling eller. 400 g kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.