Krispig cashew och kokos panerad kyckling med mangodipp!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
900 g
kycklingfilé delade i skivor
1 msk
limejuice
1 1/8 dl
mjöl
2,5 dl
rostade cashewnötter
1 1/8 dl
sötade kokosflingor
2,5 dl
panko
1 msk
farinsocker
1 1/2 tsk
vitlökspulver
1 tsk
av varje, salt, lökpulver, kummin
1/2 tsk
peppar
1/4 - 1/2 tsk
cayennepeppar
Mangodipp
2 mango,
skalade och grovhackade
3/4 dl
honung
2 msk
limesaft
1-2 matskedar
äppelcidervinäger
1/2 tsk
kumminpulver
3 vitlöksklyftor,
skalade
3 gröna
lökar, grovhackad
1/2 - 2 tsk
röda chili flingor
Beskrivning
Den här underbart goda rätten passar grymt bra till kvällens middag eller som helgmat när du vill bjuda dina vänner eller familj på något riktigt gott!
Smakerna av kokos och cashew blandas med den saftiga kycklingen och söta mangodippen som verkligen blir pricken över i:et i denna rätt, en riktigt lyckad kombo kan man säga!
Receptet kommer från bloggen Carlsbad Cravings och är skrivet av bloggaren Jen som kommer från just orten Carlsbad i norra Kalifornien. Jen är en passionerad hemmakock med den rätta känslan för starka smaker och vågade receptvarianter, ni får bara inte missa dessa recept!
Gör så här:
1) Sätt ugnen 200 grader. Lägg cashewnötter och kokosflingor till en mixer eller matberedare och bearbeta tills cashewnötterna är mixade ordentligt.
2) Lägg cashewnötter, kokosflingor, panko, kryddor och farinsocker i en skål och blanda tills allt är jämnt fördelat.
3) Placera mjölet i en annan skål. Vispa ägget med limejuice i en annan skål.
4) Ta en kyckling åt gången, lägg i mjölet och doppa dem sedan i ägget, lägg sedan kycklingen i kokos/cashew/panko-blandningen.
5) Lägg kycklingen på en ugnssäker plåt och baka i ca 25 minuter.
6) När kycklingen fått en gyllene skorpa och saften är klar så är kycklingen redo att tas ut.
Mangodipp:
1) Ta alla ingredienser en mixer, börja med bara 1 tsk chiliflingor. Bearbeta tills dippen är slät. Smak och tillsätt ytterligare chiliflingor om du vill ha starkare smak.
Tillagningstid: ca 40 minuter
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/crispy-cashew-coconut-crusted-chicken-tenders-with-mango-honey-dip-47712998.html
Vänd kycklingen först i mjöl, skaka av, vänd sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Med "lätt kokossås" menar jag att den inte är så tung och mäktig (tycker inte jag i alla fall. Detta är en jättelätt rätt att göra och du fixar kycklingen, grönsakerna och såsen medan riset kokar
den ska bli riktigt gyllenbrun ochkrispig. Idag startade vi dagen med en sommar jeepträff, Millian och Milton har sovit över så vi stack tidigt… det vill säga när vi fick upp Milton
Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris. Asiatiska smaker innehåller massor av inspirerande recept med bra receptförklaringar och tips
Här kommer en enkel, god och väldigt smakrik vardagsrätt med lite asiatiska influenser. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över kokosmjölksblandningen
Bakade några kycklingbakelser, fyllda med vaniljkräm och toppade med grädde o kokos. ♥ Vaniljkräm. 2 dl mjölk 1-2 msk strösocker 2 msk majsstärkelse 2 st äggulor 3-5 krm vaniljpulver 1 vaniljstrång ♥ Vispa ihop alla ingredienserna utom vaniljpulvret,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.