Krispig cashew och kokos panerad kyckling med mangodipp!
myTaste USA
myTaste USA

Krispig cashew och kokos panerad kyckling med mangodipp!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé delade i skivor
  • 1 msk limejuice
  • 1 1/8 dl mjöl
  • 2,5 dl rostade cashewnötter
  • 1 1/8 dl sötade kokosflingor
  • 2,5 dl panko
  • 1 msk farinsocker
  • 1 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk av varje, salt, lökpulver, kummin
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/4 - 1/2 tsk cayennepeppar
  •  
  • Mangodipp
  • 2 mango, skalade och grovhackade
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk limesaft
  • 1-2 matskedar äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk kumminpulver
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 gröna lökar, grovhackad
  • 1/2 - 2 tsk röda chili flingor

Beskrivning

    Den här underbart goda rätten passar grymt bra till kvällens middag eller som helgmat när du vill bjuda dina vänner eller familj på något riktigt gott!

    Smakerna av kokos och cashew blandas med den saftiga kycklingen och söta mangodippen som verkligen blir pricken över i:et i denna rätt, en riktigt lyckad kombo kan man säga!

    Receptet kommer från bloggen Carlsbad Cravings och är skrivet av bloggaren Jen som kommer från just orten Carlsbad i norra Kalifornien. Jen är en passionerad hemmakock med den rätta känslan för starka smaker och vågade receptvarianter, ni får bara inte missa dessa recept!

    Gör så här:

    1) Sätt ugnen 200 grader. Lägg cashewnötter och kokosflingor till en mixer eller matberedare och bearbeta tills cashewnötterna är mixade ordentligt.

    2) Lägg cashewnötter, kokosflingor, panko, kryddor och farinsocker i en skål och blanda tills allt är jämnt fördelat.

    3) Placera mjölet i en annan skål. Vispa ägget med limejuice i en annan skål.

    4) Ta en kyckling åt gången, lägg i mjölet och doppa dem sedan i ägget, lägg sedan kycklingen i kokos/cashew/panko-blandningen.

    5) Lägg kycklingen på en ugnssäker plåt och baka i ca 25 minuter.

    6) När kycklingen fått en gyllene skorpa och saften är klar så är kycklingen redo att tas ut.

    Mangodipp:

    1) Ta alla ingredienser en mixer, börja med bara 1 tsk chiliflingor. Bearbeta tills dippen är slät. Smak och tillsätt ytterligare chiliflingor om du vill ha starkare smak.

    Tillagningstid: ca 40 minuter
    Grader: 200 c

    Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/crispy-cashew-coconut-crusted-chicken-tenders-with-mango-honey-dip-47712998.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.