Riv den färska ingefäran och ansa, hacka och strimla grönsaker. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna (eller köp torr rostade på en gång). Blanda tärnad kyckling med ingefära, vitlök och 1 msk soja. Bryn under omrörning ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs broccoli, lök, paprika och morot under omrörning i 3 minuter. Tillsätt kyckling, vattenkastanjer och bambuskott och fräs 1-2 minuter. Blanda mjölet med avsvalnad buljong och häll det i woken och 1 msk soja. Rör om såsen, sjud upp och låt tjockna. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Viktväktarna
mittWW Smartpoints BLÅ: 1 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för ris eller nudlar
mittWW Smartpoints GRÖN: 3 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för ris eller nudlar
Kyckling och cashewnötter passar så bra ihop med de frästa grönsakerna. Receptet kommer från Viktväktarna men jag justerat den lite, har bland annat ökat på mängen kyckling och lagt till vattenkastanjer
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar. 1Till servering200 g cashewnötter 0,5 dl rapsolja jasminris
Kycklingmarinad. Cashewsås. I samma panna steker du sen skivad vitkål i olja och kycklingspadet. Mixa såsen ganska slät och severa med kycklingspetten och den stekta vitkålen
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja. 1Till servering200 g cashewnötter jasminris
Skär kycklingfilén i lagom munsstora bitar. cashewnötter eller jordnötter. Fräs på hög värme i olja med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg
Strimla kycklingen. Strössla cashewnötter på toppen och servera med jasminris. Fräs på hög värme tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen fått färg
Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt jasminris
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.