Rör ner dennär köttet värmtsoch låt den bara sjuda en liten stund tills den tjocknat. Det välkokta ochnäringsrika köttet blev även väldigt gott som dillkött, det blev en stor laddning som räcker till flera måltider närmsta veckan
Denna veckan blir lugn, tar dagarna som dom kommer och förhoppningsvis får vi se lite sol. Hacka den gula löken fint och stek i smöret i en stekpanna, låt svalna lite och tillsätt sedan i ströbrödsblandningen
I ungefär två-tre veckors tid har jag längtat efter stuvade makaroner och köttbullar. Lät dessa koka under tiden jag stekte köttbullar, så smaka av så känner du när de är klara
Lägg i hönsbuljongtärningarnaoch philadelphiaosten. morötter, rivna (ca 4 st). 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskostär bland det godaste man kan äta
Skala och riv löken fint, mjukstek löken tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handenoch blicken inställd på helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.