Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Stjälp degen i brödformen, strö över kummin och rågmjöl. Lätt modifierat Pain de Martin rågbröd med kumminKväll30 g surdegsrot60 g (1 dl. 4 dl) ekologiskt rågmjöl300 g (3 dl) fingervarmt vatten1 1/2 tsk salt1 rågad msk kumminkummin och rågmjöl på brödetBörja kvällen innan du vill äta brödet (du skall ha tid fortsätta c. 10 ggr i storlek) i brödformen och strödde på kummin och rågmjöl
11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill). 1½ jäst 4 dl vatten 2 msk olja 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket) 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill) 8 dl rågmjöl 2 - 3 dl vetemjölSmula jästen i en bunke
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Stöt kumminfröna i en mortel. Frölimpa med bönor och kummin, 1 bröd. 1 msk kumminfrön. 1 msk kumminfrön
Jag hade i kummin, istället för anis eller fänkål och det blev lyckat. Kummin är ju vanligt i knäckebröd, men jag tycker det funkar finfint i mjuka bröd också
Men jag sticker emellan med ett enkelt kumminbröd. Det här kumminbrödet, inspirerat av Saltå Kvarns Barsjabröd fast utan surdeg, bakade jag på det där viset och det blev mycket gott
Jag bakade det med en nypa kummin, men det gör man ju som man vill. Dag 2, morgonsurdegen från gårdagen50 g vatten (kallt om det är kyligt, varmt om det är en ruggig dag)300 g rågsikt10 g salt1/2 tsk kummin (eller lite mer). Strö på lite kumminfrön och lite mjöl, täck med en handduk och låt jäsa tills degen rest sig ordentligt igen, ungefär 1 timme
Den här typen av råglimpa, smaksatt med citron och brödkummin, är vanlig i Baltikum. Eftersom jag inte är så förtjust i brödkryddor så minskade jag rejält på den angivna mängden kummin
Tomatraita med lök och kummin. Tamatar raita – Indisk yoghurtsås med tomat, lök och kummin. Den här raitan kryddas med kummin, vilket ger den en lite annorlunda smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.