Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke. Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper. Strö salt över nötterna. Rosta i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills honungen har karamelliserats runtom nötterna
Jag har älskat rostade pumpafrön ända sedan barnsben. Att se alla dessa härliga mellanöstern damer på somrarna, prata och framför allt äta sina pumpafrön medan de i god ro promenerar har satt sina spår
Om glöggen tagit slut kan man jobba vidare med tillbehören. 1 paket sötmandel1 tsk salt2 msk vatten1 tsk orientalisk curry+ 2 dl russinRör mandel med salt vatten och kryddor i ett kärl
Boveteflingor el pumpafrön att ha på toppen. Någon mer än jag som ÄLSKAR frukost. För mig är det nog det bästa målet på dagen, jag skulle nog kunna leva på frukostmat resten av mitt liv (om man bortser från pepparlaxen från Wahlströms fiskbutik i Utvalnäs som jag berättat om tidigare)
finriven parmesan, någon örtkrydda - slopa i så fall saltet, annars blir det för mycketMixa mandel, nötter, pumpafrön och linfrön till ett fint mjöl i matberedaren
4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g blomkål 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1 liten purjolök 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl pumpakärnor Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.