Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans medkycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Rotfrukter i ugn är väldigt gott, tillsammans medkycklingen och fetaoströran blev det toppengott. Blanda alla ingredienserna till marinadaen och pensla kycklingfiléerna runt om
1 kyckling (med skinn) 1 kruka rosmarin (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka dragon (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka persilja (hälften till kyckling och hälften till fond) 50 g smör, rumstempererat 3 msk dijonsenap 2 dl grädde 2 klyftor vitlök, skalade och rivna 500 g potatis, skrubbade och delade i halvor 16 lökar (små eller 4 stora) 4 palsternackor, delade i grova bitar 8 aprikoser (färska eller torkade) 150 g fetaost salt peppar
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fyll den med tomater, vitlök och timjan, så mycket som ryms. Gnid in kycklingens utsida med olja, salt, peppar och lite av den färska timjan
Klicka på krämen medankycklingen fortfarande är varm så att den smälter. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar
Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och rapsolja. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.