Strö över lingonenoch toppa med havssalt. Servera med vispad mjölkfri grädde. Det här är en ljuvligt choklaig paj där lingonen bryter av fint och men en liten nypa havssalt på toppen blir detta en riktig goding
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfrioch fri från en massa annat också
Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Mjölkfritt, äggfrittoch kan göras glutenfritt. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Hela maträtten kunde Sigrid vara medoch hjälpa till att göra. Börja med den fyllning du vill ha. Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten
Börja med att putsa fläskfilén från. Tamari är en soja helt utan vete om du har veteallergi. Blanda till den första marinaden, krossa vitlöken och blanda samman kryddorna, oljan och sojan, Lägg sedan fläskfilén i en
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Sedan lägger du några blad i en ungsform (typ som när du gör lasagne) sedan lägger du riset på kålen, efter det tacoköttet från igår
Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Ta ut kakor med formar. Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.