Dela blomkålen i fyra delar och skär bort lite ytterst på rotstocken. Skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn blomkålen på låg temperatur tillsammans med finhackad vitlök och kryddor tills den fått lite färg och börjat mjukna
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.