Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter
Att rosta butternut squash är väldigt gott och enkelt. Och ett bra alternativ till potatis. Jag valde att smaksätta med salt, men du kan använda andra kryddor också, t
Gör så här. Lägg apelsinerna hela och oskalade i varmt vatten en stund och borsta/ tvätta noga för att slippa beskheten (som även ibland kan bero på apelsinerna)
Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken