Pizzadeg (ger 4 pizzor)3 g jäst, färsk 360 g vatten, kallt [3.6 dl] 570 g tipo 00 mjöl [9,5 dl] 23 g salt [3,5 tsk] 15 g Zeta extra jungfruolivolja classico [1 msk]
Tomatsås2 förp Zeta Körsbärstomater (à 390 g) 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 msk torkad oregano salt
Pizza (ger 2 pizzor) 0,5 sats pizzadeg, ca 230 g per degboll (se recept ovan) 1 sats tomatsås (se recept ovan) 2 Zeta Mozzarella, skivad (à 125 g) 1 förp Zeta Prosciutto Crudo (à 130 g) 75 g Zeta Parmigiano Reggiano, lagrad 30 g rucolasallad, sköljd färsk basilika tipo 00 mjöl, till utbakning Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
Har ni inte testat att göra pizzamed färsk mozzarella så måste ni verkligen göra det. Pizza kom jag att tänka på, då jag alltid har velat testa Leila Lindholms pizzarecept från hennes bok One more slice
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater ochmozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart
Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Fördela mozzarellanoch den rivna osten. Denna ljuvliga pizzamed fikon, prosciuttooch mögelost är ett perfekt exempel på en rätt där sött möter salt, vilket ALLTID funkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.