Kerras hemligheter

Kerras hemligheter

Mina favoriter
Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

Ingredienser Portioner. 6 1 kg oxfilé 2 msk rapsolja 1 msk smör salt svartpeppar Selleripuré 350 g rotselleri 100 g champinjoner 2 1/2 dl vispgrädde 2 tsk färskpressad citronjuice 3/4 tsk salt 1 krm peppar Duxelle 250 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 3 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 msk smör 1/2 dl madeira 1 msk finskuren gräslök Spenatolja 2 dl rapsolja 65 g bladspenat 35 g skivad purjolök (det gröna) 1 krm salt Romanseco & sprouts 250 g romanesco 250 g flower sprouts Lägg till i inköpslistan
Krämig sweet chilikyckling med ris

Krämig sweet chilikyckling med ris

ca 500 g kycklinginnerfilé 8-10 champinjoner, fint skurna 1 röd paprika, finstrimlad 1 gul paprika, finstrimlad smör, att steka i 4 dl vispgrädde 2 dl sweet chilisås 4 port basmatiris färsk timjan, garnering¨ sambal oelek
Libapizza Bianco med löjrom

Libapizza Bianco med löjrom

2 libabröd, arabiska tunnbröd. 1/2 burk crème fraiche. 1 dl riven mozzarella. 1/2 färsk mozzarellaost. ca 200 gram färsk grönkål