Oxfilé med duxelle och rotselleripuré Ingredienser Portioner. 6 1 kg oxfilé 2 msk rapsolja 1 msk smör salt svartpeppar Selleripuré 350 g rotselleri 100 g champinjoner 2 1/2 dl vispgrädde 2 tsk färskpressad citronjuice 3/4 tsk salt 1 krm peppar Duxelle 250 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 3 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 msk smör 1/2 dl madeira 1 msk finskuren gräslök Spenatolja 2 dl rapsolja 65 g bladspenat 35 g skivad purjolök (det gröna) 1 krm salt Romanseco & sprouts 250 g romanesco 250 g flower sprouts Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Ostfylld cannelloni med svartkål och valnötter ca 250 g färska lasagneplattor. 2 dl riven parmesanost . 150 g svartkål med stjälk . 2 msk olivolja www.carolineikoket.com
Krämig sweet chilikyckling med ris ca 500 g kycklinginnerfilé 8-10 champinjoner, fint skurna 1 röd paprika, finstrimlad 1 gul paprika, finstrimlad smör, att steka i 4 dl vispgrädde 2 dl sweet chilisås 4 port basmatiris färsk timjan, garnering¨ sambal oelek www.koket.se
Libapizza Bianco med löjrom 2 libabröd, arabiska tunnbröd. 1/2 burk crème fraiche. 1 dl riven mozzarella. 1/2 färsk mozzarellaost. ca 200 gram färsk grönkål receptfavoriter.se
Ugnsbakad torskrygg med rostad spetskål och brynt smörsås Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen www.koket.se