Har man spenderat barndomssomrarna på den skånska landsbygden kring Helsingborg (och därmed mycket nära färjan till Helsingör) så har man nog ganska starka minnen av danska bakverk, eller vad tror ni
Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet
Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet
Till efterrätt bjöds tårta och kransekage. Där åt vi egentligen bara frukost, men det var en riktigt fin frukostbuffé med goda smoothies,citronlemonad, färskt bröd, lax,diverse pålägg,frukt, grönsaker, våfflor, varma rätter mm
Den færdige kransekage masse kommes op i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl. Kransekagemasse. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med penslen der er dyppet i rent koldt vand
Den færdige kransekage masse kommes op i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl. Kransekagemasse. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med penslen der er dyppet i rent koldt vand
Kransekager och wienerbröd, någon. Formgivningen och själva förpackningen (boken kommer i en stor lyxig låda) är utsökta, dessutom innehåller boken många användbara tekniktips, ofta med steg-för-steg-bilder
Bred ut topparna som medaljonger. Spritsa kransekage/biskvimassa till 20 jämnstora toppar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ihop försiktigt och gör likadant med resterande kakor 1 påse
Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvita och citronskal till en tjock slät massa. Låt kakorna svalna helt och dekorera med tjock kristyr (mycket florsocker utblandat med lite vatten), gärna färgad i olika färger
Blanda det med mandelmassan. Kransekager är danska kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sikta florsockret och rör ut det med äggvita till en tjock slät massa
Skär marsipanen i bitar och blanda med socker i mixer eller matberedare, monterad med stålkniv. Man kan också riva marsipanen på rivjärnets grova sida och blanda med sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.