Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vitchoklad. Hacka chokladen och rör ner i degen. 150 g smör2 dl muscavadosocker1 dl strösocker1 ägg4 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk salt1 tsk bikarbonat100 g daim100 g vitchokladRör smör och socker smidigt
blanda resterande ingredienser och blanda sedan ihop med äggsmeten till en jämn smet. dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vitachokladknappar
Platta till något med baksidan av skeden. Dom vitachoklad chipsen som jag använde köpte jag i USA men det borde gå att få tag i här i sverige också, annars så kan man bara grovhacka vitchoklad
//Matilda Mjuka cookiesmed lakrits och vitchoklad. Så skulle jag beskriva dessa u n d e r b a r a cookies som var något av ett "experiment", som jag brukar kalla det
Jag föredrar dom här lite tjockare som inte rinner iväg på plåten i ugnen, och därför låter jag degen bli så fast att jag kan forma den till en boll och ger den bara ett lätt tryck innan den går in i ugnen
Chocolat chip cookiesmedvitchoklad. Fick receptet av min amerikanska vän och har varierat dem genom ljusa kakor med mörka chokladbitar till choklad kakor medvitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.