Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Ädelost mängden kan du variera, halvera mängden om du tycker att osten är förstark i smaken. Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sägs ju dessutom att barn blir duktiga på matte om dom äter mycket lax, ja, om det stämmer vet jag inte men man kan ju alltid köra med det vid köksbordet
Risotton ska vara krämigoch lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Smaka av med salt. Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar
i en risotto eller att blanda kokt pasta med utan något annat än lite (eller mycket) parmesan. Receptet räcker till fyra portioner men eftersom det blev så gott tog Mannen extra mycket både på tallriken och till matlådan, så i vår familj räckte det till två portioner + en matlåda
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Jag verkligen älskar pastasåser i alla olika smaker. Droppa i några droppar citronsaft och häll i några klickar honung samt salta lite (du får prova dig fram efter egen smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.