Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Utgick från ett viktväktarrecept men ändrade lite mått då jag hade färdigkokt pasta sen tidigare för ca 2-3 port. Krämig pastagratäng med kyckling 4 port
2-3 msk vatten. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det
Krämig kycklingpaj med paprika, 4-6 portioner. Förgrädda sedan pajskalet i 8-10 minuter till skalet fått lite färg. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av
-). Se där en krämig och god sås på ett kick. Krämigt och gott. Ungefär fyra portioner1 fläskfilé - sköljd, torkad, ansad och skivad8 soltorkade tomater, strimladeCa 1/2 msk av tomatoljan10 stora champinjoner, skivade1 squash, skivade ganska tjockt1 röd paprika, strimlad2 1/2 dl mellangrädde1 burk (lätt) crème fraiche (2 dl)SmörSalt och svartpeppar
Och det gjorde jag så klart - han blev väldigt nöjd och sa att det var nya favvosoppan. -). 3-5 dl fiskbuljong (1 fiskbuljongtärning). 1-2 klyftor vitlök. 1-2 krm cayennepeppar. musslorna i vinet, 1 klyfta pressad vitlök och några kvistar färsk persilja (el fryst), 1 hackad schalottenlök och lite salt och vitpeppar i 8-10 minuter under lock. ytterligare 4-5 minuter tills den är genomkokt. 3-5 dl fiskbuljong (1 fiskbuljongtärning). 1-2 klyftor vitlök. 1-2 krm cayennepeppar
Krämig, smakrik och riktigt god. 1-2 st schalottenlök. 2-3 msk maizena. Fyll upp pajskalet och ställ sedan in i ugnen i 200-225 grader i ca 30 minuter. Servera den krämiga pajen med en härlig sallad 5 dl vetemjöl. 1-2 st schalottenlök. 2-3 msk maizena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.