En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Risotton ska vara krämigoch lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.