ca ½ citron, pressad saft och lite rivet skal. Potatismos. Det blev en skramling av vad som fanns i kyl och frys och det hela utmynnade i en väldigt god fiskgratängmed en gul- och grönprickig krämig sås
Servera med bröd. Strimla purjolöken, tärna potatisen i ca 1 cm stora kuber, finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det jättestarkt). Koka upp buljongen, lägg i potatis, kyckling, vitlök och chili och låt koka i 10 min. 3 rejäla potatisar
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
Skala och koka potatisen mjuk. Krämigfiskgratängmed skogschampinjoner – gör så här. Snabb fiskgratängFiskgratängmed paprika Fiskgratäng, marockansk färsk sejfilé
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.