1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök smör 2 dl korngryn 7dl grönsaksbuljong ca 8 sparrisar 2 tomater färsk basilika persilja salt & peppar god ost. t ex västerbotten
Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanost och olivolja ovanpå. Rör ihop ricottaost, riven parmesanost, finhackad basilika och rivet citronskal
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Servera musslorna med sparrisen och garnera med lite kärnor från granatäpplet. Pressa apelsinerna och citronen, sila juicen och koka med stjärnanis och kardemumma tills ca 1 dl återstår, vispa i smöret
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Sparrissoppa med inspiration från MaddeKoka upp grönsaksbuljong, häll i vit sparris från burk. späd med matlagningsgrädde och smaksätt med med buljong, vitt vin och örtsalt Hade det varit säsong hade det varit perfekt att ha i lite färsk sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön sparris (450g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.