Fick detta tips att min mor som använts sig av detta trix i flera år. Lägg ner en tesked i kastrullen när du kokar så slipper du att ägget spricker, eller om det redan har en spricka så läcker inget ut från ägget
Vill du ha en annan färg på krämen 'är det sista du gör att lägga i ett par droppar livsmedelsfärg. Detta inlägg tänker jag faktiskt hålla levande, ska fylla på med recept på fyllningar allt eftersom jag snubblar över något
Herr Backa kämpar på med verandamålningen, skrapar och har bytt några brädor. Idag är det iallafall grundmålat och imorgon blir det semester och landskamp på råsunda
Att baka med surdeg kan verka komplicerat och svårt, men det är egentligen bara mjöl, vatten och lite kärlek (och kanske ett par tekniska detaljer till) som behövs
Sen skar jag en av dom runda bottnarna så att den skulle passa i mitten. Jag bakade två runda bottnar och en rektangulär botten, enligt detta recept på höga fluffiga tårtbottnar
Lägg märke till att brödet inte bakas ut förrän efter jäsning, tvärtemot annat kalljäst bröd. För ett tag sedan läste jag ett tips hos Tina från Lotta som hon läst hos Martin
Ankbrösten får gärna ligga på ett galler då de kommer in i ugnen, eftersom de då får mer stekyta. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Och har man en sweettooth kan jag förstå att det här blir ett svårt moment. Vi testade febrilt med både det ena och det andra, och visst blev resultaten bra, men ett annat problem uppenbarade sig och blev allt mer tydligt för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.