2-3 dagar
Smeten ska ha fått en frisk och syrlig smak med små bubblor i. Man kan med fördel röra i den så kallade starten varje dag och är det svårt med temperaturen så använd ugnen eller ha den bredvid spisen när ni lagar mat.DAG 4Blanda ner ingredienserna i starten från innan och låt fortsatt stå varmt.DAG 5Upprepa processen från dag 4 och låt stå ytterligare ett dygn. Nu borde ni ha en välbubblande och lätt syrlig surdeg och det är bara att börja baka på surdegen.3.3.3077 FÖRVARING OCH MATNING AV SURDEG
Och så slutligen ett tips på vad man kan göra medsurdegen om man inte tänker baka på ett bra tag. Man får göra vad man vill med det som blir över, baka på det, ge bort till grannen, steka pannkakor – vad som helst, bara det försvinner ur burken
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Jag tyckte att de blev lite stora om man tog en hel dumle så jag testade att dela en dumle mitt itu innan gräddning och tyckte att den storleken blev mycket bättre
Tänkte dela med mig av två brödrecept som jag absolut kommer att spara. Himla gott mednybakat. Mixtrade lite med UnderbaraClaras recept, skriver ner min variant
Man kan söta med stevia eller andra sötningsmedel, men jag föredrar honung eftersom det är en naturlig produkt och jag kan tycka att de där sötningsmedlen ibland ger en liten bismak
De blandade bikarbonat i surdegsdegen för att brödet ska höja sig ordentligt. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt dem sedan medan du rör runt
Så ingen kan säga att jag inte använder mina kokböcker, finns ju massvis med inspiration i dom. Önskemålet var turkos tårta med blommor ner på ena sidan
Älskar attbaka speciellt en god paj, vi hittade blåbär i skogen och äpplerna är från äppelträden från tomten, när jag gör paj blandar jag smuldegen i en bunke, brukar inte gå efter recept
När du provat är det svårt att gå tillbaka till vanligt ströbröd – kom ihåg att jag varnade dig…. Ett annat tips för att rent teknisk lyckas med panerad fisk är att låta fisken vila lite efter att du panerat den, innan du slänger ner den i pannan
Täck över bunken med plastfolie och förvara i rumstemperatur tills det är dags att använda den. Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på attbaka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Fast allra godast är nog att bara äta dem med ett riktigt gott smör. För bästa resultat så skall man inte lyfta på locket så mycket, alltså är det bäst om de inte bakas tillsammans med massa annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.