Konsten att baka med surdeg
Gastronom.nu
Gastronom.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 Rågmjöl 200g
  • 3-4 dl
  • 35 grader
  • 4 Rågmjöl 200g
  • 3-4 dl
  • 35 grader
  • 2-3 dagar Smeten ska ha fått en frisk och syrlig smak med små bubblor i. Man kan med fördel röra i den så kallade starten varje dag och är det svårt med temperaturen så använd ugnen eller ha den bredvid spisen när ni lagar mat.DAG 4Blanda ner ingredienserna i starten från innan och låt fortsatt stå varmt.DAG 5Upprepa processen från dag 4 och låt stå ytterligare ett dygn. Nu borde ni ha en välbubblande och lätt syrlig surdeg och det är bara att börja baka på surdegen.3.3.3077 FÖRVARING OCH MATNING AV SURDEG
  • 1000 g surdeg behövs så ska ni efter matning ha
  • 1100 g surdeg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.