Lägg hönan i kallt vatten och salt. Lägg i kryddor och grönsaker. Nästa dag avlägsna fett. Utan lock kommer vattnetatt reduceras och smaken blir starkare
Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Koka upp blåbär och strösocker i en kastrull, mossa bären och om du vill ha en fin kräm får du sila bort skal och ev kärnor ( om du använder andra bär än blåbär )
Attkokaägg kan man faktiskt göra i ugnen, med hjälp av ånga. Ångan gör attägget uppnår den absolut bästa konsistensen, och det är bara den som räknas efter det attägget väl är inhandlat
Därför är en rekommendation från Milda MatPrat att använda kontrollstämplade ägg (ex av KMÄ - kontrollenheten för mejeriprodukter och ägg) i de fall då råa eller ej genomupphettadeägg används
Det här är ett av de inlägg jag fått mest sökningar på här på bloggen genom åren. Steker du för fler personer, så lägg inte för många bitar i samma panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.