För någon vecka sedan anordnades det en auktion på instagrami välgörenhetssyfte där alla intäkter oavkortat gicktill bygge av operationsrum på SwedishMedical Center, en svensk sjukhusklinikiIdlibiSyrien
Sajadijeh är en traditionell och mycket omtyckt rätt som görs i både Libanon och Syrien. Riset får sinfantastiska smak från alla kryddor, löken och fisken
Har tidigareätit dem men då vi var iSyrien och de var så goda. Små kakor som smälter i munnen. "Ghraybeh" är ursprungligenlibanesiska smör kakor och är enkla och göra
Bakning/Baking. En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturligahallondekoration
Några år senare blir hon bortgiftigen, med sinkusiniSyrien. Turkiskt - igen. Igår gjorde jag soppa. Det turkiska namnet på soppan är ezogelin, som betyder "bruden Ezo"
Muhammara (eller mhammara) är en paprikadipp som ursprungligen kommer från Syrien. Muhammara fungerar bra som dipp för bröd eller som pålägg, men också supergott tillsammans med falafel
En favoriti bland annat Palestina, Syrien och Libanon. En klassisk mujadara görs med gröna linser och kokas inte på samma sätt som mujadara makhbosa görs
Sitteriskrivande stund ute på minlilla balkong och suger åt mig värmen från solen och vinden. Det är så jäkla gött att ta en paus från plugg ibland (sitter och läser ändlöst många akademiskaartiklar på engelska om konflikter, fred, och krigi världen - tunga saker)
Det är ett urgammalt sädesslag som används flitigtiLibanon, Jordanien, Syrien och Egypten. Freekeh (uttalas free-kah) är ett grön vetekorn som rostas och torkas innan det är helt moget
Maghrabie är en mycket omtyckt rätt iLibanon, Palestina och Syrien. Den görs med pärl couscous som är stora couscousbollar som påminnerlite om pasta ikonsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.