Ingredienser Portioner: 4 560 g koljafilé 2 ägg 900 g fast potatis 1 citron 3 morötter 20 g färsk gräslök salt och peppar 50 g smör Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Lägg filéerna i en smord, ugnsfast form. Skirat smöroch nyriven pepparrot på koljan gör mig nästintill tårögd (och det beror inte på att perpparroten är stark)
Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
Hetta upp rikligt medsmör i en stor panna och stek fisken ett par minuter på var sida. Klappa in fisken med saltet och låt den ligga på en tallrik med plastfolie över i kylen en timme
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Lossa försiktigt skinnet från fisken ochlägg upp på varma tallrikar. Servera med potatis, det smältasmöret, pepparrot, stekta champinjoner och något grönt, t ex broccoli och haricots verts
Smältsmöret. Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor och kokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.